Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Ioana Constantin, a transmis sâmbătă, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook a formațiunii, un mesaj critic la adresa Guvernului.
Aceasta critică mesajele transmise de premierul interimar Florin Cîțu cu privire la ratingul de țară și la stabilitatea economiei și spune că românii se confruntă cu probleme financiare tot mai mari în ultima perioadă.
De asemenea, Ioana Constantin critică și modul în care Guvernul a decis să aloce sumele din Fondul de Rezervă către autoritățile locale.
„În timp ce premierul ne vorbește despre Ratingul de țară, stabilitate și ce bine trăim, coșul zilnic e aproape cu 15% mai scump, pentru 7 români din 10 salariul nu ajunge de la o lună la alta, pensionarii aleg între facturi și medicamente, iar prețurile la energie și gaze au explodat – ofertele la energie sunt în unele cazuri și de 5 ori mai mari.
Creșterea prețurilor la energie, gaze, combustibil a produs scumpiri în lanț, iar pentru operatorii economici măsurile de sprijin nu sunt consistente în raport cu nevoile reale.
În timp ce banii din Fondul de Rezervă au mers către primarii din echipa câștigătoare, orașe întregi din România au rămas fără apă caldă și căldură, inclusiv sectoare ale Municipiului București.
În timp ce pensiile speciale au rămas neatinse, restul pensionarilor nu au primit nici măcar indexarea, iar azi aleg între plata facturilor uriașe și a cumpăra mâncare și medicamente”, se arată în mesajul publicat pe pagina PMP.
Totodată, vicepreședintele PMP mai spune că, deși în acest moment Guvernul este interimar și are mai puține pârghii, aceasta nu este o scuză pentru lipsa de pregătire din timpul verii.
Ea adaugă că legea consumatorului vulnerabil, spre exemplu, a întârziat nepermis.
„Azi, guvernul interimar are mai puține pârghii, dar întreaga vară trebuiau pregătite măsuri care să protejeze cetățenii si firmele: Legea Consumatorului Vulnerabil a fost întârziată nepermis si este o bătaie de joc birocrația la care sunt supuși oamenii, măsurile pentru firme se dovedesc mai repede a fi măsuri benefice tot pentru companiile din energie, reducerile de TVA și plafonarea întârzie, indexarea pensiilor nu s-a dat, salariile nu mai țin pasul cu scumpirile, iar instituțiile statului au închis ochii în fața speculei si jafului din domeniul asigurărilor și de pe piața de energie.
Guvernul, Parlamentul și Președintele trebuie să revină la realitate. România reală e la fel de înghețată și săracă în multe zone ca acum 30 de ani”, mai scrie ea.